Concert: Admiral Freebee – 19 apr 2007 – Ancienne Belgique

Tweede concert in de Ancienne Belgique vanwege Admiral Freebee in de electrische post Wild Dreams tour. In vergelijking met de eerste doortocht ruim een maand geleden, was dit een sterker concert: minder dode momenten, minder slordigheidjes, meer power, maar ook betere intiemere momenten. De opstelling van vorige keer, een halve cirkel met Van Laere centraal achteraan (een overblijfsel van de akoestische theater tour), werd verlaten ten voordele van de klassieke rock & roll posities: de zanger (Van Laere, alweer met gigantische hoofdtelefoon) in het midden vooraan, de drummer (Hellofs) op een drumpodium achteraan. Verder rechts bassist Claeys, en links gitarist Eriksson; schuin achter Van Laere de alweer erg overtuigende Nina Babet (in een luchtig wit jurkje, altijd leuk als ze er langs achter met volle spots op schijnen).

Van Laere en de zijnen openden intiem met Coming of the Knight, wat leuk contrasteerde met het electrische Ever Present. Het was nog heel even naar de goeie afstemming zoeken hier, maar de twee nieuwe nummers die volgden (titels vergeten, maar zeer indrukwekkend) zetten het geheel op scherp. Admiral Freebee reigde vervolgens de songs uit zijn drie cd’s aan elkaar, van hoogtepunt naar hoogtepunt: intimistische pracht in Perfect Town of Blue Eyes bijvoorbeeld, of de uitbundig meebeleefde Freebee-krakers Oh Darkness, Einstein Brain of Lucky One. Het Wild Dreams duo I’d Much Rather Go Out With the Boys en Living for the Weekend zijn intussen omgevormd tot rasechte stadionrockers.

Verrassing bij de bisnummers: een man met een nog langere baard dan Van Laere kwam een klassiek stukje piano spelen, waarna Van Laere overnam en Get Out of Town inzette, dat in het tweede deel weer uitliep in een allesvernietigende gitaarorgie, waarbij Van Laere zijn gitaar met de tanden bespeelde, en hij tot twee keer toe moedwillig de microfoonstandaard omstootte. Tussendoor soleerden hij en Eriksson de sterren van de hemel. Het dolenthousiaste publiek riep Freebee tot twee keer terug, eerst voor Rags’n’Run, en tenslotte voor Murder of the Sun, dat op zijn beurt ook uitmondde in een gitaarorgie. Enkel tijdens deze bissen werd er meer geïmproviseerd, maar ook dan werd het geheel strak in de hand gehouden, zodat de groep deze keer niet verviel in de structuurloze slordigheid die het vorige concert hier en daar verstoorde. Admiral Freebee ruim geslaagd in tweede zit dus, en duidelijk klaar voor de zomerfestivals.

Advertenties

Eén reactie to “Concert: Admiral Freebee – 19 apr 2007 – Ancienne Belgique”

  1. interesting blog I no longer buy The Sun news paper here

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: